Report

Olomouc znovu zvládla prodloužení. Tygři už nesmí prohrát

Liberec - Druhý zápas předkola play-off potvrdil, jak vyrovnané jsou síly obou týmů. Ani tentokrát totiž k určení vítěze nestačila základní hrací doba. O výhře Olomouce i v tomto duelu rozhodl v nastaveném čase Jakub Orsava.


Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc 2:3pp (stav série 0:2)

Do druhého domácího duelu předkola play-off vstoupili Tygři agresivněji, než tomu bylo ve středu. Důkazem toho bylo i velké množství vyloučení na obou stranách. Jen v úvodní dvacetiminutovce udělili sudí hned šest trestů. I tak byl však k vidění pouze jeden gól, o který se v deváté minutě dorážkou postaral Jakub Rychlovský.

Jakub Rychlovský po dvou prohrách s Olomoucí
Potřebujeme se semknout a předvést, že máme charakter. Soupeř pořád musí udělat poslední krok, který je nejtěžší. Sílu máme, musíme ji ale ukázat na ledě.

Tresty se rozdávaly i v prostřední části zápasu, přičemž libereckou přesilovku využil Martin Faško-Rudáš. Radovali se ale i hosté, kterým vynesla gól početní výhoda pět na tři. Autorem první olomoucké branky byl Jakub Navrátil.

Prakticky celou třetí třetinu svítilo na kostce skóre 2:1. Pouhou minutu před zazněním sirény ale vyrovnal Jan Bambula, a tak se ani druhý zápas předkola neobešel bez prodloužení. V tom rozhodl ve prospěch Olomouce Jakub Orsava, stejně jako ve středečním duelu.

Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Hosté v obou duelech hráli velmi dobře. Oproti prvnímu společnému zápasu jsme hráli lépe, byli jsme nebezpečnější do útoku, vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí. Zlomovým momentem byla z mého pohledu nevyužitá přesilová hra pět na tři a následně další dvě nevyužité přesilovky v závěru zápasu. Jak jsme k tomu přistoupili, viděli všichni, proto jsme si v posledních vteřinách nezasloužili uhájit náskok."
Jan Tomajko
HC Olomouc
„Začali jsme jako první utkání a dobře jsme bruslili. V první třetině jsme ale udělali chybu ve středním pásmu, což Liberec ihned potrestal a následně zvýšil z přesilovky na 2:0. My si také navařili několik šancí, které jsme však neproměnili. Ve třetí třetině nám to tam padlo, přesilovka pět na tři nás nakopla. Za konečnou výhru v prodloužení jsme rádi. Myslím, že jsme si ji zasloužili."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner